Main Menu

Vissza a múltba


A letűnt korok iránti nosztalgia hívta életre azt a lakberendezési stílust, amely a használt – és saját múlttal rendelkező –, illetve az ilyennek tűnő tárgyakat veszi alapul a tér kialakításakor.

Stílusjegyek
A használt bútorok többsége vagy ipari hulladék, vagy korábban egy gyárban szolgált. Minden tárgy egyszerű, funkcionális – és általában újraértelmezett – darab. Kevés a textília, az ablakokra általában nem kerül függöny, sőt a dekorpárnák, takarók is hiányoznak. A burkolatok leginkább betonból, műgyantából, gumiból és kezeletlen fából készülnek. A színpaletta visszafogott, és elsősorban fémes árnyalatokat tartalmaz.

Új szerepben
Az újrahasznosítás jegyében a tárgyak az eredetitől eltérő funkciót kapnak. A raktári állványból például könyvespolc, a zsúrkocsiból pedig tároló lehet. Így költséghatékonyan és környezetbarát módon alkothatók egyedi kompozíciók.Otthonra szabva
A fa és a fém mellett az indusztriál stílusú otthonban a kopott bőr is megjelenhet. Minél viseltesebb a régi fotel vagy kanapé, annál jobb! Zsákvászonból ugyancsak készülhetnek az ülőalkalmatosságok.

A méret is számít!
Ebben a stílusban leginkább a tágas, nagy belmagasságú tereket szokás berendezni. Még autentikusabbá teszi az összképet, ha a falak csupaszak, a csövek és a vezetékek láthatóak maradnak. Az enteriőr egyik jellegzetes eleme az ipari lámpa.

Fotók: Hübsch, Maisons du Monde, House Doctor
Forrás:lakaskultura.hu