Main Menu

Tartsatok velünk ebbe a modern balatoni nyaralóba!

Vendéglátónk meghatározó élményei közé tartoznak a tó partján töltött feledhetetlen gyerekkori évek. A Balaton iránti vonzalma olyannyira elmélyült, hogy felnőttként vízparti nyaralót épített családjának.

A nyaraló belső tereinek kialakítását, a szín- és formavilág megtervezését, az anyagok kiválasztását a tulajdonosok a La Tenda Home munkatársaira, Tátrai Erikára és Eőry Szilviára bízták, akik már budapesti lakásukban is bizonyították szaktudásukat.

– Az első és legfontosabb kérés az volt, hogy a nyaraló szinte minden pontjáról látható legyen az imádott Balaton, és semmi se vonja el a figyelmet az egész nap változó, de mindig lenyűgöző látványról, a víz ezerféle arcáról – magyarázzák a szakemberek. – Ennek megfelelően a földszinten főként világos árnyalatokat használtunk víz- és földszínekkel kombinálva, és a tereket kényelmes, ám elegáns bútorokkal rendeztük be. A konyha-étkező kialakítása teljesen modern, számos darab a kifinomult megoldásairól ismert német Bulthaup dizájncégtől származik. A teljesen zárt, hatalmas körbeülhető sziget egyaránt lehetőséget biztosít a közös főzésre és a társasági együttlétekre.

A fenti hálók némileg rusztikus stílusúak, lakályosabbak – vezetnek körbe a tervezők. – Az emeleti teraszon olyan érzése van az embernek, mintha a Balaton fölött járna.

Természetesen itt szintén kialakítottak egy külön pihenőhelyet, nyári konyhával, bárpulttal, talán még intimebb, meghittebb lett, mint a kerti rész. Ezen a szinten is minden együtt van egy kellemes nyári délutánhoz, és zavartalanul gyönyörködhetünk a panorámában, a természet szépségében.

A tulajdonosok sokat utaznak, és mivel különösen szeretik a spanyol tengerpartot, itthon is hasonló atmoszférára vágytak: megkísérelték a jellegzetes mediterrán vonásokat átültetni a magyar közegbe.

– Ügyeltünk arra, hogy maga az épület ne legyen tájidegen, ezért az izgalmasan modern, lapos tetős házat a kő és a fa kombinációjával kissé rusztikus megjelenésűvé tettük – teszi hozzá befejezésül Erika. – Úgy éreztük, a 21. századi ízlés követelményeit kielégítő ház így tökéletesen illik majd a varázslatos természeti környezetbe.


Forrás:lakaskultura.hu