Main Menu

Rusztikus mégis kifinomult

Ősi olajfák között, egy szőlővidék magaslatán bújik meg e régies, francia farmházra emlékeztető épület San Francisco-tól északra. Magas, kazettás ablakai, natúr színpalettája és természetes textiljeinek köszönhetően a belső terek szinte egyet alkotnak a nyugalmat árasztó tájjal, és boldog családi összejöveteleknek engednek teret.

rusztikusmegiskifinomult 720

A berendezés kétségkívül eredeti, a térkialakítás pedig kényelmesen funkcionális e természetközeli házban. Lakóinak, egy idősebb amerikai házaspárnak, az év minden évszakában a rendezett szőlőtőkék és az ősrégi olajfák nagyvonalú látványában van részük, amely helyi tájépítészek munkájának gyümölcseként nyerte el varázslatos szépségét. A tulajdonosok Alison Davin-t, a tehetséges kaliforniai belsőépítészt bízták meg azzal, hogy tegye maximálisan nyitottá családi házukat, úgy, hogy az itt nyaraló unokák és nem mellesleg a család kutyái könnyedén ki-be rohangálhassanak az udvarról a házba, majd vissza a medencéhez. Stílusos, de mégis nagy strapabíró bútorokat és kiegészítőket képzeltek el maguknak. Davin tehát olyan textileket, kárpitokat, szőnyegeket választott, amelyek jól bírják az erős kiképzést. A kőpadlóra dobott bőr, antik és sötétebb sizal szőnyegek a vidéki élettel együttjáró kopást és foltokat is jól elrejtik. Melegebb napokon a hatalmas franciaajtók három oldalról is kitárulnak, csodálatosan beengedve a fényt, láthatóvá téve a gyönyörű panorámát. A benti tér eggyé válik a fedett verandával.

Alison Davin stílusára leginkább a koppenhágai Malene Birger múltat és jövőt mesterien kombináló munkái, valamint John Saladino tértervező enteriőrjei hatottak, aki a belső terekbe szervesen integrálja a növényeket. Ennek megfelelően, e nem mindennapi belmagasságú ház minden szeglete harmóniában van, egybekapcsolódik a kinti terekkel. Néhány helyiségben vászon függönyök lágyítják a szoba keményebb vonalakait, anélkül, hogy zavarnák a kilátást. A semleges színpaletta, a természetes anyagok és textúrák valós célja tehát az, hogy minél nagyobb figyelem irányulhasson a légegzetelállítóan szép, zöldellő tájra.A panorámás családi szoba télen is a család kedvence: a fatüzelésű kályha közelében pamut és bársony kárpitozású, extra méretű ülőgarnitúrák, tévé és nagy ellenállású gyapjú szőnyeg gondoskodik a kényelemről.Az előszoba stílusa illeszkedik a ház egységéhez, ám a benne található bútorok kevésbé funkcionálisak. Antik asztalos munkapad, egyedi tükör (Jute) és acél világítótest erősítik a látványt.Az intim dolgozószoba egyszerűsége lenyűgöző: néhány funkcionális dizájn bútor, szizál szőnyeg, a tulajdonos régiséggyűjteménye a polcokon, és a legfontosabb: fény és szép kilátás munka közben is a domboldalakra.

A hálószobában is Jute tervezte acélvázú ágy, stílusához illő kiegészítőkkel. A térelválasztó okosan megbolondítva a mennyezeti gerendákkal azonos kerettel, hogy a felkelő nap sugarai ide is beragyogjanak.

Forrás:amiotthonunk.hu