Main Menu

Panoráma felé fordulva

Nagyon mutatós és egyben különös lendületet, mozgalmasságot visz az összképbe a ház tagoltsága, amit az oromfalak alkalmazásával ért el a tervező. A nagyméretű teraszok és erkélyek szintén hozzájárulnak ehhez, és fa korlátaikkal szelidítik és egyben melegséget is visznek az erősen domináló téglaburkolat látványába.


Erdőszerű megjelenés
A falfelületek bontott tégla burkolata eleganciát, határozottságot és időtállóságot sugall, ám játékos, változatos elhelyezésével, formagazdagságával oldottabbá teszi az épület látványát.
alt

A garázs
A házaspárnak szinte egyetlen kérése az volt, hogy a számukra nélkülözhetetlen garázs kapuja, ha lehet, ne az utcáról látható homlokzati részre kerüljön. A ház északnyugati oldalán nyíló garázskapu az utca felől nem látható, diszkréten bújik meg, akárcsak a személybejárat és nem bontja meg a homlokzat látványát. A kétállásos garázshoz fűtött rámpa vezet.
alt

Hátsó terasz
Különösen meghitt hangulatú része a háznak a fapallóval borított terasz, ahol a teraszajtók is rusztikus spalettát kaptak. A terasz oldalába kerti sütőt építettek, amely közvetlenül csatlakozik a kéménybe.
alt

Tetőterasz
Hangulatos kijáró vezet a tetőteraszra, ahonnan csodálatos a panoráma.
alt

Forrás:csaladihaz.hu