Main Menu

Könnyen megvalósítható kerti tippek


Amint megpillantjuk az első napsugarakat, megcsap minket a tavasz illata, azonnal kiszabadulnánk a szabadba, hogy a lakás mellett a kertet is felrázzuk a szezonra. Mielőtt hirtelen belevágnánk, érdemes végiggondolni, hogy mi az, amit már ősszel elvégeztünk és mit kell most megtenni első lépésként.

Akinek kertes háza van, pontosan tudja, hogy szinte egyik évszakban sincs megállás, folyamatosan van mit tenni a külső lakrészeken is. A kert ugyanolyan törődést igényel, mint a lakás egyes helyiségei, talán egy kicsivel nagyobb szakértelmet igényel. Nézzünk néhány egyszerű praktikát, amivel feldobhatjuk a hangulatot a kertben!

Célszerű kialakítani egy átmeneti övezetet a ház és a kert között. Sokkal barátságosabb, ha kilépéskor nem rögtön a zöld pázsitra, hanem egy kellemes hangulatú teraszra érkezünk meg, ami úgy van berendezve, mintha a lakás szerves része lenne, miközben már kint vagyunk a szabad levegőn. Kellemes érzés lesz a teraszon ülve szemlélni saját kertünket.A mediterrán stílusú villa épületek szerelmeseinek javasoljuk, hogy a ház falán futtassanak fel kúszónövényeket. Ettől igazi toszkán hangulata lesz a külső homlokzatnak, amit még jobban hangsúlyozhatunk egy-két kőből öntött dézsával a bejárat mellett.

A kerti virágok színpompás kavalkádja nemcsak a lakásban mutat jól. Vannak olyan üveg vázák, amik kifejezetten kültérben használatosak.

Forrás:lakaskultura.hu