Main Menu

Hegytetőre épült meseház

A hegytetőre emelt, konzervatív elrendezésű gerendaházból pompás kilátás nyílik a vidékre. A ház hátsó részére épített napsütötte terasz és a kert harmonikus egységet képez. A nagy felületű nyílászárók szokatlan osztása modern látványt kölcsönöz az épületnek.

alt

Az épület színei

Az egyedileg gyártott nyílászárók színeit a ház stílusához, a környezethez igazították. Enyhén kiemelkedik a zöldből. A tető színe és anyaga is a természethez igazodik. A szinterezett alumínium ereszrendszer beleolvad a tetőbe.
alt

A bejárat

A ház bejárata az utca- frontra került. A bejáratot fakorláttal ellátott lépcsőn közelíthetjük meg. Az ajtó, csakúgy mint a nyílászárók egyedileg gyártott borovi fenyőből készültek. Az ablakok takarása a ház gyártójának egyedi sajátja. A nagy szintkülönbséggel rendelkező telek adottságait kihasználva építették a növénytartós támfalat. A garázsfeljárót viakolorral burkolták. Az épület fogadószerkezete hagyományos betonépítésű.
alt

Tetőtéri ablakok

A család kérésére nem tetősík ablakot építettek be, helyette a köznyelvben ,,kutyaház’’-nak hívott ablakformát választották. Ezáltal a beltéri helyiség berendezése is optimális lett.
alt

A pihenés helye


A gerendaházak esetében előre kell kitalálni a házat, utólag már szinte lehetetlen a változtatás a terveken. Az épület négyszögletes, tizenhat milliméteres finn erdei fenyőből készült. A városi lakással ellentétben nyáron a terasz összeköti a lakóteret a kerttel is. A viszonylag nagyméretű nyílászárok rengeteg fényt engednek a lakótérbe.
alt

Forrás:csaladihaz.hu