Main Menu

Egyedi formanyelv

Téralakítás

A logikusan felépített alaprajz teret enged az ornamentikától mentes téralakításnak. A funkció és forma teljes összhangban van a stíluskeveredés nélküli épületen. A célszerűség és szépség művészi aránya jellemzi a kompozíciót.

alt

A bejárat
A déli irányba tájolt épületet a beugratott terasz védi a túlmelegedéstől. A fából készült kerti garnitúra kettős védelmet is kapott, az emeleti erkély alatt. A zöld környezet kialakításában is az egyszerűséget tartották szem előtt. A megmentésre érdemes fákat megmentették, ezek szoliterekként oldják a gyep egyhangúságát.

alt

A terasz
Az U-alakú épület szárai között hangulatos pergola alatt visz az egyszerű, bontott téglából készült járda, amely mellé hosszú padot építettek. A pergola alatt kialakított terasz egyszerű fa palló burkolatot kapott.

alt


Stílusjegyek
A téglából, üvegből és fából készült épület egyedi arculatával illeszkedik a környezetébe, anyaghasználatával, színeivel, formáival belesimul a régió építészetébe.

alt

Fa nyílászárók
Az ablakok minden keretezés nélkül, simán a falba vágva jelennek meg. A hatást a tömör, téglaborítású és üvegezett felületek aránya, ritmusa adja, amelyet a táj vonulatába illő lapos tető keretez, védve a lakóteret az erős napsütéstől. A belső teraszra minden ide néző helyiségből ki lehet jutni.

alt

Mediterrán hangulat

A korábban látott pergola más szögből fényképezve. Az átriumszerű belső kert ideális hely nagy családi, baráti összejövetelekre, meghitt beszélgetésekre egy pohár bor mellett.

alt

Természetes klíma
Sziklakerti növények népesítik be a zöldtetőt, amely télen-nyáron kellemes és természetes klímát teremt a házban. Látványa pedig különleges és megkapó.

alt

Zöldtető
A ház természetes klímáját a zöldtető, és a pontos tájolás biztosítja, aminek köszönhetően nyáron klímaberendezés nélkül is hűvös van, télen, pedig észrevehetően kevesebb energiával is optimális hőmérsékletű az otthon.

alt

Forrás:csaladihaz.hu