Main Menu

Álomház a hegyoldalban


A ház elegáns megjelenéséhez a bravúros építészeti terv és a jól megválasztott anyagok is hozzájárultak. A homlokzat alsó harmadát takaró kőburkolat és a mély téglavörös falszín kiemelik a ház finom arányait, amelyet optikailag erősít a kiugratott tető.

A burkolatok

A finom burkolatok és pasztellszínek együttese homogén felületeket mutatnak. A földszínek jól illeszkednek a mediterrán stílust jellemző vöröshöz, illetve rózsaszínhez. A természetes hatást a zöld növények fokozzák. A buja növényzettel díszített lépcsők élére csúszásgátló került, biztonságossá téve az esőáztatta lejárókon történő közlekedést.

A terasz

A kényszerűségből erényt kovácsoltak azzal, ahogy a helyenként szakadék mélységű telken élhető tereket építettek. A napsütötte tágas teraszokon a növények társaságában igazán jól esik a pihenés.

A bejárat

Külön említést érdemel a minőségi bádogos munka, valamint a tetőszerkezet művészi kialakítása. A kecsesen magasodó, modern körvonalú épület formájával és a mediterrán stílusra jellemző színeivel hívja fel magára a figyelmet a hegyoldalban. Az utcai homlokzat viszont pont ellenkezőleg szerényen, keveset mutatva az épületből simul a tájba.

alt

Forrás:csaladihaz.hu