Main Menu

A természethez igazítva

A kertkaputól a házig

Kényelmes lejtésű, faburkolatú lépcső vezet a kertkaputól a házig. Kétoldalt az alacsony kőfalba építették be a biztonságos közlekedést garantáló világítást. A kerítés mellett a környéken honos erdei kúszónövényeket, cserjéket ültettek.

alt

Kertkapcsolat
A földszinten szinte valamennyi helyiségnek közvetlen kapcsolata van a kerttel, a teraszokat időjárásálló fa burkolattal látták el. Az emeleti rész merész színe és kváderes homlokzata teszi merészen egyedivé és különlegessé az épületet.

alt

Grillterasz
A sok kertkapcsolat egyike a grillterasz, amelybe belekomponálták a méretes tűzhelyet is.

alt

Mozgalmas külső homlokzat

Hogy a legtöbb fát megmenthessék az épület érdekes formájú alaprajzot kapott, amitől mozgalmas külső homlokzatok jöttek létre. Ezt a hatást erősítik a markánsan előre ugró párkányok, amelyek lépcsőzetes kialakításukkal, a homlokzat terrakotta színére festett felületükkel és a beépített fénycsövek, spotlámpák nyújtotta surló fénnyel sötétedéskor méginkább kiemelik a ház falának rusztikus felületeit.

alt

Vízelvezetés
A tipikusan mediterrán, lankás tetőt patinás réz csatorna keretezi. A vaskos, függőleges ereszcsatornák helyett láncok vezetik el a csapadékvizet. A ház körben betonszegély helyett kavicsszórást kapott. Az épület eresze alá körben spotlámpákat építettek, amelyek este kiemelik a természetes anyagok szépségét.

alt

Forrás:csaladihaz.hu