Main Menu

A padlószőnyegek 10+1 előnye


Bár sokan csak porfogónak tartják, a hálószobába, gyerekszobába bátran válasszunk padlószőnyeget!Tisztítása ugyanis az évek során rendkívül egyszerűvé vált: a régen csak a magasabb minőségű szőnyegekre jellemző szennytaszító bevonat valamilyen formában szinte már minden terméken megtalálható!

De lássuk pontosan, milyen előnyei vannak a padlószőnyegeknek:

Barátságos hangulat: Biztos lehet benne, hogy a puha felületnek köszönhetően minden helyiségben kellemes, hangulatos légkört teremthet.

Esztétikus megjelenés: Az egységes felületnek köszönhetően a padlószőnyeg szép, esztétikus burkolatot alkot, akár egyszínű, mintás, vagy épp nyírt darabokat is választ.

Magas komfortérzet: Gondoljuk csak el, milyen jó érzés reggel a puha padlószőnyegre kilépni, amely nemcsak az ágy mellett, hanem az egész szobában kényezteti a talpunkat! Jó választás gyerekszobába is, hiszen így gyermekünk a puha, meleg padlón játszik.

Egyszerű takarítás: A padlószőnyegek szálain megtalálható különleges szennytaszító bevonatnak köszönhetően a takarítása egészen egyszerűvé vált, így rendszeres porszívózással könnyen tisztán tartható.

Könnyű lerakási technológia: Szakember segítsége nélkül, magunk is lerakhatjuk. Mindössze a pontos szabásra, rögzítésre és a szép szegélyezési megoldásra kell figyelnünk, hogy esztétikus legyen a végeredmény.

Hangszigetelés: Nem elhanyagolható tényező a padlószőnyeg hangszigetelő hatása sem, főként, ha emeleti szobában alkalmazzuk. Elnyeli a lépészajokat is, nem véletlenül alkalmazzák a közületi típusokat irodákban is.

Hőszigetelés: A hangszigetelés mellett a hőszigetelő hatás is fontos tulajdonság. Komfortos, meleg burkolatot alkot, főként, ha kiegészítjük a hozzá tartozó alátétekkel, amik még tovább növelik a hőszigetelő képességet.

Színtartás: A korszerű padlószőnyegek fény- és UV-állóak, azaz nem fakulnak ki a napfény hatására sem. Fontos tulajdonság, hiszen ha később átrendeznénk a szobát, nem kell „sakkoznunk” a bútorokkal, azaz a szőnyegen lévő világos, valamint sötétebb foltokkal.

Méretstabilitás: A padlószőnyegek mérettartóak, még hőingadozás esetén is. Nem kell tehát attól tartanunk, hogy a burkolat megnyúlik, vagy éppen összeugrik.


Strapabírás:
Egy jó minőségű padlószőnyeg mindennapi használat mellett is sokáig megőrzi szépségét.


+1. Kopásállóság: Végül, de nem utolsósorban a padlóburkolatok kopásállósági tényezője sem elhanyagolható. A padlószőnyeget bátran választhatjuk mindennapi használatban lévő helyiségekbe, így hálószobába, gyerekszobába, gardróbba, folyosóra, akár nappaliba is. Sőt, a közületi típusok alkalmazhatóak irodákban, szállodákban is

Forrás:lakaskultura.hu.