Main Menu

A leghatékonyabb árnyékoló télen

A korábban épült házak és lakások legnagyobb hőveszteségét az elavult nyílászárók és redőnyrendszerek okozzák. Sok esetben a korábban beépített redőnyök tokozata egyáltalán nem hőszigetelt. Érdemes felújítani ezeket a nyílászárókat és árnyékolókat, hiszen csökken az energiafelhasználás, ami a számlákon is azonnal érzékelhező.Jelentős mértékben hozzájárulhatunk a fűtési költségek csökkentéséhez, ha lecseréljük a nyílászárókat, illetve alumínium redőnyöket vagy zsaluziát szereltetünk rájuk. Külső árnyékolók beépítése esetén az ablak és az árnyékoló között légkamra jön létre, ami növeli a hőszigetelést. Az ablakra szerelelt redőnyökkel sokkal melegebb lesz a szoba hőmérséklete, ugyanannyi energiafelhasználással.

Tudta, hogy fűtési költségeit még inkább csökkentheti, ha automatizálja a házban az árnyékolókat? A redőnyök sötétedéskor a fény- és hőérzékelő vagy a programozás parancsára lehúzódnak, bent tartják a meleget; ha pedig felkel a nap, felemelkednek, így a napfény betölti és felmelegíti a lakást, ezáltal kevesebbet kell fűteni. A redőnyök és a termosztát összehangoltan működtethető.

Váltakozik a sötét és a napfény
Ma már nem számít luxusnak a motorral szerelt redőny. Az ablakokra szerelt redőnyök kényelmesen működtethetőek távirányítóval a központi vezérlésről, ami akár egy tablet is lehet vagy okostelefonunkról. A redőnyök és árnyékolók az időjárási körülményeknek megfelelően működnek, ennek köszönhetően nem szökik ki a meleg, nem az utcát fűti. A téli napsugaraknak is van erejük, besegítenek a melegítésbe, és mindez a fűtésszámlán is látszani fog.

Ne csak a tévétávirányítót nyomkodja!
Egy gombnyomással, előre programozással vagy az érzékelőknek köszönhetően eresztheti le a redőnyöket, árnyékolókat épp a megfelelő időben, így azok pénzt spórolnak nekünk. A redőnyök, ahogy a tetőtéri ablakok, az ajtók, a kert- és a garázskapu, a napellenző, a világítás, de akár a riasztó is, könnyen, akár egyetlen távirányítóval vezérelhető, programozható. Minden berendezés utólag is automatizálható, bevonható az intelligens otthon rendszerébe. Ne ijedjünk meg, a termékek rádiójeleken kommunikálnak, így nem kell falat bontani, és kábelrengeteg sem csúfítja el a lakást!

Biztonság
Az automatizált redőnyök a lakottság látszatát keltik akkor is, ha nem vagyunk otthon. Az időnként fel- és lehúzott redőnyök becsapják a betörőket, hiszen a ház kívülről úgy néz ki, mintha otthon lenne valaki.

Forrás:amiotthonunk.hu