Main Menu

A kör négyszögletesítése

Formavilág

Középpontban a kör alakú épületrésszel és annak mintegy négyszöggé való kiegészítésével valóban érdekes kompozíciót hozott létre az építész. A burkolattól elütő színű kék színű, széles bejárati ajtó a vendéget határozottan belépésre invitálja.

alt

Utcafront
Az utca felől nézve olyan, mintha a ház már a bejáratnál elkezdődne, hiszen nem a kertkapun, hanem szép bejárati ajtón jutunk a kertbe. A támfalat szárazon rakott kővel burkolták.

alt

Kitekintés az utcára
Kényelmes, osztott lépcsősor vezet a házhoz. A ház előkertje a garázs tetejére került. A téglaborítás és az egyszerű fakorlát stílusával szervesen az épülethez kapcsolja a bejárati részt.

alt

Domináns téglaburkolat
A tégla burkolatú, ívelt fal a hatalmas, régi gyárkéményekre emlékeztet. Ezt erősíti, hogy a ház kéményei is hengeres, gyárkémény formát kaptak.

alt

Játék a formákkal
A túlnyúló, szögletes tető, a faborítású kiugró sarokszoba, alatta a védett terasz csupa vidám ötlet, amitől jó ránézni és jó benne élni.

alt

A tető
A tető kékesszürke természetes palafedést kapott, érvényesülni hagyva a ház egyéb díszítőelemeit. A hengeres kémények és a kis torony teszik teljessé az épület formai játékát. A tetőcsúcs megoldása a japán építészet lépcsőzetes formavilágát idézi, ugyanakkor kicsit visszabillenti a ház méreteit és a lankás, nagy felületű tető arányait.

alt

Forrás:csaladihaz.hu