Main Menu

5 szabály, amit azonnal felejtsen el a lakásfelújítás kapcsán


Biztos ön is hallotta már azokat a szabályokat, amelyekkel könnyen elkerülhető, hogy katasztrofálisan nézzen ki egy-egy helyiség. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy a mítoszok nem mindig állják meg a helyüket, és hogy a szabályok felrúgása milyen tökéletes megoldásokhoz vezethet.


Naplemente színű hálószoba
Mítosz:
Az élénk színek, mint például a piros és a narancssárga együtt, rossz komfortérzetet eredményez.
Valóság: Ezek a tónusok már bizonyítottak a természetben, tehát tökéletesen kiegészítik egymást. A trükk csupán annyi, hogy nagy felületeken alkalmazza a színeket ahelyett, hogy apró mintákban gondolkodna.

Hangsúlyos falak
Mítosz: Ha egy falat a többitől eltérő színűre fest, az szimmetriát kölcsönöz a helyiségnek.
Valóság: Egy nem feltétlenül középre helyezett, például tapétával bevont fal nem kell, hogy szimmetriába torkolljon, kiemelheti vele a lakótér bármelyik részét.

Fekete-sötétkék
Mítosz:
A fekete és a sötétkék két egymással összeférhetetlen szín.
Valóság: Az igazság az, hogy a két szín nagyon jó kombinációja lehet egymásnak, amivel rendkívül modern összehatás érhető el. Fehérrel és szürkével kombinálva még inkább működőképes lehet ez a megoldás.

Kék-zöld árnyalatok
Mítosz:
A kék és a zöld nem illik össze.
Valóság: Látszólag a két szín ellentéte egymásnak, ám ez koránt sincs így. Igaz, hogy óvatosan kell bánni velük, ám ez nem jelenti azt, hogy zöld kiegészítőkkel ne lehetne feldobni egy alapvetően kék helyiséget, sőt!Monokróm gyerekszoba
Mítosz: Soha ne használjon feketét vagy szürkét a gyerekszobában!
Valóság: Nem tudni, hogy ez pontosan honnan ered. Tény, hogy a pasztell színek kellemes hangulatot varázsolnak a csemeték köré, ugyanakkor a fekete és szürke árnyalatai serkentik a gyerekeket - amik élénk színekkel kombinálva még hangulatosabbá tehetik a teret.

Forrás:lakaskultura.hu